NEMOKAMAS PRISTATYMAS PERKANT UŽ 39€
DENIM‘as | Naujasis sezonas
2020-04-09

Žodis „Denim“ susijęs su Prancūzijos Nimo (pranc. - de Nim, liet. - iš Nimo) miestu, iš kurio į Ameriką buvo gabenamas tvarus audinys pirmiesiems Levis džinso modeliams siūti. Kad džinsai įgautų mėlyną spalvą, kuri ir tapo klasikine džinsų spalva, buvo naudojami indigo dažai. Ne veltui indigo pavadinimas yra išlikęs iki šiol ir naudojamas mados industrijoje, kaip nusakantis mėlyną spalvą.

Džinsui būdinga tam tikra alchemija: jis gali atrodyti labai vyriškai arba, atvirkščiai, moteriškai, seksualiai arba apsmukęs, lyg ištrauktas iš vaikino spintos. Džinsas visados prisitaiko prie tendencijų ir puikiai įsikūnija bet kokiame drabužių derinyje.

Džinsų porą rastume beveik kiekvienos moters spintoje. Tai bene universaliausias drabužis garderobe, kuris gali dalyvauti įvairių stilių ansambliuose: laisvalaikio, biuro ar net vakarėlio. Šio pavasario mados podiumuose dominavo vientisi džinsiniai komplektai, trumpinti džinsai ir Bermudo šortai, garintas džinsas ir, 70-uosius metus, primenantys platėjantys siluetai.

Platėjantys džinsai

Madingas sugrįžimas iš praeities – platėjantys džinsai, kurie ima platėti šiek tiek aukščiau kelių ir jų ilgis gali siekti grindinį. Tai tikras lobis boho chic stiliaus gerbėjoms. Tokie džinsai tinka liekno ir vidutinio sudėjimo moterims, turinčioms išraiškingus klubus bei šlaunis. Vizualiai jie lieknina ir pailgina kojų linijas, todėl derinant juos su aukštakulniais ar bateliais su platforma, sukursime elegantiškai moterišką įvaizdį. Norint suteikti platėjantiems džinsams kitokį prieskonį, galima prie jų rinktis sportinę avalynę. Viršus gali būti trumpesnis arba sukištas į džinsus.



Platūs slouchy džinsai

Platūs, šiek tiek primenantys per didelius mamos kelnes, džinsai – Instagramo fashionistų pamėgtieji.
Tai apkritę, platesni per šlaunis ir siaurėjantys į apačią, puikiai maskuojantys didesnes šlaunų ar klubų apimtis. Šiai dienai tokius renkasi drąsesnės moterys, nebijančios eksperimentuoti savo garderobu.
Rekomenduojama juos dėvėti su glaustinuke sukišta į džinsus ir tiesaus silueto švarku arba trumpintu džinsiniu švarkeliu ar bomberiu. Prie jų galima rinktis tiek aukštakulnes basutes, tiek sportinio stiliaus batelius.



Džinsiniai sijonai

Džinsiniai sijonai šį sezoną ima viršų. Nuo mini, midi iki maxi ilgio, pieštuko formos ar tiesaus silueto. Tačiau labiausiai triumfuoja midi ir maxi ilgiai, kurie varijuoja įvairiais savo siluetais bei džinsinio audinio apdirbimu.
Ankstyvą pavasarį džinsinį sijoną galima dėvėti sluoksniuojant marškinėlius ir džemperį arba šiltesnį megztinį, sukišant jį į sijoną. Tokiam deriniui užbaigti galima avėti tiek sportbačius, tiek aulinukus ar kaubojiško stiliaus batus.



Švarkeliai

Šį pavasarį džinsinis švarkelis įgauna kitokių spalvų bei formų: įprastą mėlyną keičia ryškios arba pastelinės spalvos, o formos tampa laisvos, tiesaus trumpinto silueto su didelėmis safario stiliaus kišenėmis.
Nuomonė, kad džinsinis švarkelis tinka tik prie laisvalaikio aprangos, pakito ir šį sezoną jis bus derinamas tiek prie aukštakulnių tiek prie sportinės avalynės. Džinsinis švarkelis nepamainomas vėsesniu pavasario oru, kuris puikiai dera tiek prie lengvo audinio suknelės, džinsų, šortų ar sijono.



Vientisas ansamblis

Viena iš didžiausių šio sezono ledkalnio viršūnių yra vienstisas džinso ansamblis, primenantis Teksaso prerijas. Džinsiniai marškiniai sukišti į platėjančius džinsus, kaubojiški batai arba sportiniai bateliai vyravo pavasario/vasaros žymių dizainerių kolekcijose.



Nemokama stilisto konsultacija